Strădaniile vieţii pământeşti trebuie să tindă spre Ierusalimul Ceresc, spune IPS Timotei

IPS Timotei - Duminica Floriilor 2017 (4)

În ziua sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim, Arhiepiscopul Aradului a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din municipiu. Ierarhul a rostit o omilie despre însemnătatea acestui praznic dumnezeiesc.

Intrarea Domnului în Ierusalim poartă pe credincioşi în cetatea sfinţeniei şi a păcii, întrezărind şi cetatea Noului Ierusalim, cel Ceresc, spre care trebuie să tindă strădaniile vieţii pământeşti, a spus Înaltpreasfinţia Sa în cuvântul din 9 aprilie 2017.

Floriile redau imaginea frumuseţii divine cea prealuminată, precum şi înflorirea întregii firi înconjurătoare a întregii lumi, totul tinzând spre înveşnicire, a subliniat Chiriarhul Aradului.

La finalul cuvântului său, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a urat la mulţi ani tuturor celor care îşi sărbătoresc ziua onomastică cu prilejul Floriilor, informează protos.  Iustin Popovici, Consilier Mass Media al Eparhiei.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către corul Catedralei Arhiepiscopale din Arad, condus de către diac. Laviniu Morariu.

În seara zilei de duminică, Înaltpreasfinţia Sa a participat la Denia oficiată în biserica ,,Adormirea Maicii Domnului”, a Parohiei Arad-Centru.

 

Comentarii Facebook


Știri recente