Stavrofora Lucia Dumbravă a fost înmormântată. Impresiona prin cuvintele și filantropia ei, a spus PS Timotei Prahoveanul

Stavrofora Lucia Dumbravă a fost înmormântată marți la Mănăstirea Pasărea, așezământ pe care l-a condus vreme de 41 de ani, în perioada 1966-2007. Slujba de înmormântare a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.

În cuvântul rostit, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a elogiat personalitatea Stavroforei Lucia, despre care a zis că a fost „o stareță foarte primitoare”.

„A primit, aici la Mănăstirea Pasărea, nenumărate delegații ale Bisericilor Ortodoxe surori, ale unor comunități creștine din Europa dar și din întreaga lume. A primit aici demnitari de stat, scriitori, artiști, și pe toți i-a uimit prin cuvintele și prin filantropia ei”, a mai spus ierarhul.

De asemenea, Preasfinția Sa a vorbit despre eforturile maicii Lucia de restaurare a așezământului monahal.

„Când a fost rânduită stareță în această mănăstire a refuzat, spunându-i Patriarhului Iustinian că este nepricepută, și a rugat să numească pe altcineva, dar Patriarhul i-a făgăduit că o va ajuta. Așa s-a și întâmplat, pentru că la scurt timp după venirea ei, în această mănăstire s-au derulat ample lucrări de restaurare”.

„Poate nu întâmplătoare este despărțirea de ea în această perioadă, de încheiere a marelui praznic al Învierii Domnului, când Biserica mărturisește și cântă că ‹acum toate s-au umplut de lumină›”.

„Ne rugăm împreună cu toți care sunt de față ca Dumnezeu să-i rânduiască veșnică răsplată, după cuvintele Sfântului Apostol Pavel, care mărturisea înainte de întâlnirea lui cu Domnul că a împlinit călătoria acestei vieți, a păzit credința, iar de acum i s-a pregătit cununa dreptății”, a adăugat în încheiere Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

La momentul rânduit, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a dat citire mesajului de condoleanțe transmis de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente