Staţia de metrou Eroilor 2 a fost redenumită temporar „Opera Română”

Stația de metrou Eroilor 2 se va numi, până la finalul anului 2021, „Opera Română”. Noul nume este dat în semn de prețuire a Operei Naționale București, la împlinirea a 100 de ani de existență, precizează Metrorex.

Schimbarea numelui a avut loc joi, 26 august, în cadrul unei ceremonii oficiale, în prezenţa ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, a managerului interimar al Operei Naţionale Bucureşti, Daniel Jinga, şi a directorului Metrorex, Ştefan Paraschiv.

Sursă foto: Facebook / Metrorex

„Opera Naţională Bucureşti celebrează anul acesta 100 de ani. 100 de ani de cultură, 100 de ani de tradiţie, 100 de file scrise pentru români. Printr-un decret guvernamental avea loc, la data de 1 aprilie 1921, instituţionalizarea Operei Române din Bucureşti. Astăzi, 26 august 2021, ducem misiunea înaintaşilor noştri mai departe şi inaugurăm staţia de metrou ‘Opera Română’. Un gest ce se doreşte a fi un preambul al stagiunii centenare ‘Opera 100’, ce va începe de la data de 1 octombrie”, a declarat ministrul Culturii, potrivit Agerpres.

El a precizat că îşi doreşte ca, împreună cu ministrul Transporturilor şi cu directorul general Metrorex, să găsească „pârghiile necesare” pentru ca această modificare temporară să devină una definitivă.

„Nu doar că este mai uşor pentru publicul străin, ci reprezintă un gest de normalitate prin care onorăm valoarea acestei instituţii de prestigiu”, a mai spus ministrul Bogdan Gheorghiu.

Managerul interimar al ONB a amintit că ultima perioadă a fost una grea pentru artişti şi a promis că va face toate eforturile ca anul omagial să nu treacă neobservat.

Sursă foto: Facebook / Metrorex

Comentarii Facebook


Știri recente