Stareții și starețele din Arhiepiscopia Bucureștilor în Sinaxă la Palatul Patriarhiei

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a prezidat astăzi, 14 decembrie 2011, în Sala „Conventus” din Palatul Patriarhiei, Sinaxa stareților și starețelor din Arhiepiscopia Bucureștilor.

În deschiderea sinaxei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a adresat stareților și starețelor prezenți vorbind despre importanța mănăstirilor și schiturilor în viața duhovnicească a unei eparhii: „Să plecăm de aici cu mai multă dragoste pentru Biserică, pentru tradiția monahală și cu mai multă speranță pentru ajutoarea semenilor noștri. Mulți oameni vin la mănăstire pentru a se spovedi, pentru a-și întări credința, pentru a intensifica rugăciunea. Deci, în primul rând, milostenia noastră este de ordin spiritual și, apoi, în măsura posibilităților și de ordin material. Partea aceasta spirituală nu poate fi înlocuită cu nimic. Rugăciunea, ca legătură vie a noastră cu Dumnezeu – Izvorul Vieții, al Păci și al Bucuriei, nu poate fi înlocuită cu nici o altă activitate. De aceea, mănăstirea ca loc de cea mai intensă viață liturgică și spirituală este de mare folos într-o eparhie, atât pentru credincioșii din parohii, cât și pentru ansamblul activităților unei eparhii”.

În cadrul Sinaxei, fiecare stareț și stareță a prezentat câte un referat despre situația duhovnicească și administrativă, precum și despre opera social-filantropică și culturală pe care o desfășoară în mănăstirile și schiturile pe care le conduc, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente