Ștafeta ciclistă SM a plecat de la Timișoara | Este o campanie de încurajare a persoanelor cu scleroză multiplă

Ștafeta ciclistă SM

O ștafetă ciclistă de încurajare a persoanelor cu scleroză multiplă a plecat luni de la Timișoara.

Sub titlul „Ștafeta ciclistă SM”, voluntarii vor culege din 11 localități mesaje de încurajare adresate persoanelor care suferă de această maladie și le vor expune în 30 mai 2018, la Parlamentul României.

Evenimentul are loc în contextul Zilei Internaționale a Sclerozei Multiple, serbată în ultima zi de miercuri din luna mai,

Proiectul „Ștafeta ciclistă SM” a fost prezentat luni, 21 mai 2018, în cadrul unui seminar desfășurat în Sala Festivă a Parohiei Timișoara-Iosefin, informează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

Organizatorul manifestației este Fundația Filantropia Timișoara, în colaborare cu Asociația de Scleroză Multiplă din România.

În cadrul evenimentului, zeci de mesaje de încurajare adresate persoanelor afectate de scleroza multiplă au fost scrise pe flori confecționate din hârtie. Aceste mesaje au fost culese de trei voluntari bicicliști din Alba-Iulia și Oradea.

Ei au pornit din Timișoara într-o ștafetă ciclistă națională, dedicată cauzei SM (scleroză multiplă), legând 11 comunități locale din toată România, cu scopul de a sprijini persoanele afectate de această maladie.

Ștafeta ciclistă SM la Timișoara. © Mitropolia Banatului

Ștafeta mesajelor de încurajare se va opri în Oradea, Bistrița, Reghin, Iași, Galați, Sf. Gheorghe, Brașov, București, Craiova și apoi înapoi la Alba-Iulia.

Ștafeta ciclistă SM – scopul campaniei

„Ștafeta ciclistă SM” este dedicată persoanelor suferinde de scleroză multiplă. Pe lângă scopul prinicpal de încurajare a acestora, campania are mai multe scopuri:

  • informare și educație non-formală a persoanelor suferinde;
  • facilitarea creșterii calității vieții lor;
  • îmbunătățirea cunoștințelor pacienților privind managementul bolii;
  • cunoașterea unor exemple motivante de viață.

Voluntarii ștafetei vor oferi la fiecare oprire seminarii de kinetoterapie, psihoterapie și informare socială, alături de specialiști din localitatea vizitată.

În comunitățile în care ștafeta poposește voluntarii vor colecta informații despre nevoile persoanelor cu  scleroză multiplă, și vor formula propuneri legislative pentru creșterea calității vieții lor.

Toate mesajele culese vor fi expuse în cadrul unui eveniment realizat la Parlamentul României, în data de 30 mai.

Fundația Filantropia Timișoara

Fundația Filantropia Timișoara este membră a Federației Filantropia, o organizație non-guvernamentală, care funcţionează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 2007, fiind singura organizație de tip federativ din Patriarhia Română.

Reprezentanții Fundației Filantropia Timișoara au demarat la începutul anului un proiect în vederea amenajării spaţiului oferit de Arhiepiscopia Timișoarei destinat centrului pentru persoanele afectate de scleroza multiplă din Timișoara și din partea de Vest a țării.

Noul centru va desfășura, cu binecuvântarea Mitropolitului Ioan al Banatului, activități de informare, consiliere și recuperare prin psihoterapie și kinetoterapie, pentru grupuri mici de pacienți, dar și servicii de asistență la domiciliu și telemedicină, adresată pacienților cu această afecțiune neurologică cronică.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente