„Spune-mi o poveste pentru suflet”: Concurs și carte pentru copii dedicate sfinților ocrotitori ai Anului Omagial 2021

Ediția din noiembrie a concursurilor de creație pentru copii „Spune-mi o poveste pentru suflet” (SOPS) este dedicată Sfinților Ioan Casian, Dionisie Exiguul și Ioan Iacob Hozevitul, patronii spirituali ai Anului omagial al pastorației românilor din afara României.

Tema concursului lunii noiembrie 2021 este „Călătorește cu trei sfinți români” și este inspirată dintr-o carte pentru copii despre viața sfinților amintiți.

„În primele luni ale acestui an, am făcut parte din proiectul catehetic «Călătorie în copilăria sfinților. File de poveste», inițiat de Părintele Bogdan Teleanu, de la Biserica Sf. Pantelimon – Foișorul de Foc, din București”, a declarat scriitoarea Ioana Revnic, coordonatoarea proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet”.

„Pentru copiii – de aici și din străinătate – implicați în acest proiect, am povestit viețile celor trei sfinți ocrotitori ai românilor plecați peste hotare și ai acestui An omagial. Așa a apărut o carte pentru copii, cu ilustrații realizate de Astrid Mușat”, a explicat scriitoarea.

Cartea în curs de apariție la Editura Basilica

„Am organizat concursul Călătorește cu trei sfinți români, pentru ca poveștile despre viețile Sfinților Ioan Casian, Dionisie Exiguul, Ioan Iacob Hozevitul să ajungă la cât mai mulți copii”, explică scriitoarea.

Cartea scrisă de Ioana Revnic va fi publicată în această lună la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Cum participi la concurs

Ilustrație din carte. Ilustrator: Astrid Mușat

Concursul din luna noiembrie dedicat celor trei sfinți români are trei secțiuni: Literatură,  Arte Plastice, Talente.

La primele două secțiuni se pot înscrie copii cu vârste între 5 și 14 ani, iar la ultima se pot înscrie persoane de orice vârstă.

Participanții la Secțiunea Literară vor scrie fie un text despre un sfânt pe care îl consideră prietenul lor, fie un text despre unul dintre cei trei sfinți – Ioan Casian, Dionisie Exiguul, Ioan Iacob Hozevitul. În acest scop, organizatoarea le-a pus la dispoziție o broșură informativă.

La secțiunea de Arte Plastice, copiii vor realiza o lucrare inspirată  din poezia Micul orfan, a Sfântului Ioan Iacob Hozevitul sau din versurile cântecului Îndemn frățesc, scrise tot de sfânt.

Secțiunea Talente are două categorii – interpretare vocală și recitare. Clipurile filmate vor fi expediate obligatoriu în format MP4.

Concurenții talentați la muzică vor cânta imnul Îndemn frățesc (versuri: Sfântului Ioan Iacob Hozevitul; muzica: Georgiana Nistor, povestitoare voluntară a proiectului SOPS) sau vor recita poezia Micul orfan. Poezia va fi recitată individual, iar cântecul poate fi interpretat tot individual sau împreună cu un grup ori familia.

Contribuțiile copiilor sunt așteptate până în 23 noiembrie, la adresa [email protected]. Accesează aici Formularul de înscriere.

Câștigătorii vor fi anunțați în 30 noiembrie pe site-ul www.bunatate.ro, pe pagina de Facebook „Spune-mi o poveste pentru suflet” și în grupul de Facebook  cu același nume. Lucrările copiilor sunt evaluate pe trei categorii de vârstă la fiecare secțiune.

Concursul este realizat în colaborare cu Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”, din București.


Spune-mi o poveste pentru suflet este un proiect de educație caracterială prin intermediul poveștilor. În cadrul acestui proiect, până în prezent s-au desfășurat peste 200 de ateliere de povești, în țară și în străinătate.

Concursurile Spune-mi o poveste pentru suflet au debutat în luna mai 2020 și au ajuns la cea de-a 16-a ediție. Până în prezent, la acestea au participat peste 1.650 de copii din opt țări: România, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Franța, Olanda, Belgia și Elveția.

Donează

Asociația Spune-mi o Poveste pentru Suflet

Cont: RO65BTRLRONCRT0624723301
Banca Transilvania – București Noi
C.I.F 44531306.

PayPal: @spuneopoveste

Vezi și:

Foto credit: Ilustrație de Astrid Mușat

Comentarii Facebook


Știri recente