Sprijinul oferit de voluntarii CMN continuă. Beneficiari, 60 de persoane din Izvorani și Malamuc

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au oferit joi sprijin material pentru 60 de persoane din Izvorani și Malamuc.

Prin campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, peste 60 de persoane din cele două localități au fost sprijinite cu alimente.

Părintele Nicolae Stan din localitatea prahoveană Malamuc a apreciat gestul voluntarilor.

„Biserica nu îi uită nici pe cei care nu mai pot veni la biserică sau vin foarte rar. Iată că acest lucru se întâmplă şi cu ajutorul voluntarilor care au venit împreună cu noi și i-au bucurat pe credincioşi cu aceste daruri binevenite în aceste vremuri tulburi”.

Acelaşi sentiment l-a împărtăşit şi Preotul Gabriel Piciu din localitatea ilfoveană Izvorani.

„Omul are nădejdea cea mai mare în biserică, în Dumnezeu, mai ales în prezentul pe care îl trăim. Ceea ce face biserica este un lucru normal. Trebuie să continuam să luptăm să-l ajutăm pe aproapele nostru cât vom putea”.

Grupul de voluntari este coordonat de Dănuţ Prună. El a ţinut să precizeze contribuţia clericilor din cele două localităţi vizitate.

Ceea ce m-a impresionat nespus de mult în Izvorani, prima localitate vizitată, este implicarea preotului în latura social filantropică. Acesta de mai bine de șase ani de zile are o evidență clară și sprijină persoanele vulnerabile din comunitatea sa”.

„Totodată, am revenit în Malamuc, o localitate care se depopulează de la un an la altul. Am sprijinit foarte mulți bătrâni în această localitate. M-a impresionat părintele paroh care anunțat cu două ore înainte de vizita pe care urma să o facem, deși se afla la 30 km distanță, a lăsat totul pentru a veni în mijlocul comunității”, a mărturisit Dănuţ Prună.

Din februarie anul trecut până în prezent, prin această campanie voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au sprijinit peste 4.700 de familii din 22 de județe. Ei au efectuat 193 deplasări în 150 de localități și au fost oferit ajutoare în valoare de aproximativ 383.000 lei.

Foto credit: Voluntarii CMN


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente