Sprijin pentru persoanele cu dizabilităţi din Cisnădie

O delegaţie a Departamentului social de la Arhiepiscopia Sibiului a vizitat Centrul de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap din oraşul Cisnădie, judeţul Sibiu. Reprezentanţii eparhiali au oficiat o slujbă de binecuvântare şi au împărţit daruri persoanelor aflate în grija instituţiei, informează Ziarul Lumina, Ediţia de Transilvania.

Activitatea misionară şi social-filantropică a făcut parte din aProiectul „Bolnav am fost şi M-aţi cercetat“, implementat de reprezentanţii Departamentului social menţionat în comunităţile sibiene. Proiectul constă în vizitarea şi sprijinirea persoanelor imobilizate la pat sau aflate în imposibilitate de integrare pe piaţa muncii şi aflate în grija centrelor de asistenţă socială din cuprinsul Arhiepiscopiei Sibiului.

Prin activităţile din cadrul proiectului, Arhiepiscopia Sibiului vine în ajutorul unor categorii sociale, oferindu-le ajutor material, asistenţă religioasă şi sprijin pentru integrarea lor în societate.

Activitatea de la centrul din Cisnădie a început cu o slujbă de binecuvântare şi de mulţumire, oficiată de consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu, şi inspectorul social, pr. Tiberiu Kiss. La slujba religioasă au participat şi inspectorul social de la Arhiepiscopia Sibiului, Marius Talmaţchi, conducerea instituţiei, personalul de îngrijire şi cei aproximativ 50 de beneficiari ai serviciilor de îngrijire.

După slujba religioasă, părintele Nicolae Rusu le-a vorbit beneficiarilor despre ajutorul lui Dumnezeu pe care îl primesc prin rugăciune, despre eforturile depuse de personal pentru a le oferi cele mai bune condiţii de trai şi a transmis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

„I-am încurajat pe aceşti oameni provocaţi de diferite neputinţe fizice şi psihice şi i-am îndemnat să asculte de cei care îi îngrijesc, să se roage lui Dumnezeu pentru a fi ocrotiţi şi să poarte mereu în suflete nădejdea că Biserica le este mereu alături“, ne-a spus pr. cons. Nicolae Rusu.

Peste 200 de kg de haine

În a doua parte a activităţii, reprezentanţii Arhiepiscopiei Sibiului au împărţit celor 50 de persoane peste 200 de kilograme de îmbrăcăminte, alimente, produse de patiserie şi dulciuri. Toţi cei prezenţi au primit iconiţe şi au fost binecuvântaţi.

Centrul de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap din Cisnădie oferă servicii de cazare, îngrjire, hrănire, terapie şi consiliere în spaţii moderne, cu toate facilităţile şi cu un personal specializat. Centrul de reabilitare este amplasat la periferia oraşului Cisnădie, într-un cadru natural deosebit, şi oferă beneficiarilor oportunitatea de a socializa, de a participa la slujbele religioase de la bisericile din oraş şi de a-şi petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut.

Comentarii Facebook


Știri recente