Sprijin în alimente pentru Cantina Socială din Bistrița

Credincioșii din Parohia Domnești, Protopopiatul Bistrița au organizat o colectă de alimente în sprijinul Cantinei sociale „Sfânta Muceniță Filofteia” din municipiul Bistrița. Cantina oferă o masă caldă zilnic, de luni până vineri, unui număr de aproximativ 70 de persoane aflate în situații de dificultate.

Credincioșii din Parohia Domnești, Protopopiatul Bistrița, împreună cu preotul lor, Lucian Blaga, au dorit să îi ajute pe semenii lor aflați în dificultate, care beneficiază de hrană la Cantina socială „Sfânta Muceniță Filofteia” din municipiul Bistrița, informează „Ziarul Lumina”.

Astfel, ei au organizat, timp de patru zile, o colectă în alimente neperisabile, la care au adăugat și o cantitate mare de legume din producția proprie. Inițiativa comunității parohiale a venit în urma prezentării făcute de pr. Marius Pintican a proiectelor sociale ale Asociației „Filantropia Ortodoxă”, cu prilejul participării la Sfânta Liturghie, în biserica din Parohia Domnești.

Alimentele au fost transportate ieri, 18 septembrie, cu două mașini din Parohia Domnești, a declarat pr. Marius Pintican, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă”, filiala Bistrița-Năsăud.

„În numele celor care se vor împărtăși de dragostea și dărnicia creștinilor din parohia Domnești, vă mulțumim, iar Hristos Mântuitorul, Fratele mai mare al acestor nevoiași, să vă răsplătească pentru dragoste și dărnicie și să vă binecuvânteze toata osteneala”, a spus pr. Marius Pintican.

Hrană gratuită pentru 70 de persoane

Cantina socială „Sfânta Muceniță Filofteia” funcționează în cadrul Asociației „Filantropia Ortodoxă” filiala Bistrița-Năsăud și oferă zilnic o masă caldă, de luni până vineri, unui număr de aproximativ 70 de persoane aflate în situații de dificultate. Programul de funcționare al cantinei este de luni până vineri, între orele 9:00-16:00, iar meniul se prepară în funcție de stocul de alimente disponibil. Potrivit coordonatorului acestui proiect social, părintele Marius Pintican, beneficiarii acestor servicii sunt selectați în urma unei anchete sociale și la recomandarea preoților parohi de pe raza municipiului.

Persoanele care doresc să vină în sprijinul acestei cantine pot face donații în alimente sau în bani pentru procurarea celor necesare realizării meselor celor sărmani. Cantina Socială „Sfânta Muceniță Filofteia” din Bistrița a fost inaugurată pe 25 februarie, anul acesta, în prezența ierarhilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.

Comentarii Facebook


Știri recente