Spitalul Providența al Mitropoliei Moldovei oferă mamografii gratuite pentru cazuri sociale

În luna octombrie, care este dedicată luptei împotriva cancerului de sân, Spitalul „Providența” al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, primul înființat de Biserica Ortodoxă Română, oferă mamografii gratuite pentru cazurile sociale.

Femeile vulnerabile social și cu vârsta de peste 40 de ani beneficiază de o mamografie gratuită luna aceasta, dacă se prezintă cu recomandare de la medicul specialist. Este nevoie de programare telefonică prealabilă sau pe Whats App, iar consultația este acordată în limita locurilor disponibile.

Nu sunt uitate nici pacientele care nu se încadrează în categoria cazurilor sociale. Acestea beneficiază de o reducere de 10% din costul mamografiei.

Ofertele fac parte din Campania de screening cancer la sân „Arată că îți pasă de tine și familia ta!”, care își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la cancerul de sân. Efectuarea din timp a investigațiilor ajută la diagnosticarea precoce și permite tratamentul eficient și salvarea de vieți.

În România, 25 de femei sunt depistate zilnic cu cancer la sân, iar peste 60% din cancerele de sân sunt depistate în stadii foarte avansate (stadiul III și IV), când șansele de vindecare sunt mult mai scăzute. Diagnosticată în stadiu incipient, boala poate fi tratată în proporție de 95%.


Spitalul „Providența” a fost înființat de Părintele Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, în urmă cu exact 22 de ani.

A fost inaugurată mai întâi o policlinică, în octombrie 2000, în prezenţa Sanctității Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, a Preafericitului Părinte Patriarh Teoctist și a altor ierarhi. În 2008 și-a deschis porțile Spitalul „Providența”, primul din cadrul Bisericii, cu o structură avizată de Ministerul Sănătății.

Policlinica s-a mutat într-un spațiu nou, sfințit de Părintele Patriarh Daniel în 13 octombrie 2012. Iar în 21 mai 2022 Mitropolitul Teofan a sfințit sediul extins la policlinicii, cu o suprafață de 1.000 de metri pătrați.

Prin intermediul Fundației Medicale „Providența” au beneficiat de servicii medicale gratuite mii de pacienți. Instituția medicală face parte din Sectorul de asistență socială și  medicală „Diaconia” al Arhiepiscopiei Iașilor.

Foto: Freepik.com

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente