Spitalul Orăşenesc Segarcea a primit aparatură medicală din partea Arhiepiscopiei Craiovei

Spitalul Orăşenesc Segarcea a primit vineri din partea Arhiepiscopiei Craiovei, în ziua sărbătoririi Sf. M. Mc. Pantelimon, echipamente medicale necesare pentru înfiinţarea Unităţii de Transfuzii Sanguine din cadrul spitalului.

Mitropolitul Irineu Olteniei a înmânat actul de donaţie dr. Heedari Hoshang, managerul Spitalului Orăşenesc Segarcea, care a prezentat aparatura medicală şi a explicat necesitatea acesteia pentru funcţionarea Unităţii de Transfuzii Sanguine.

Evenimentul a fost precedat de slujba de sfinţire a Unităţii de Părintele Mitropolit, potrivit site-ului oficial al Mitropoliei.

În cuvântul rostit, ierarhul a subliniat că sănătatea este cel mai valoros lucru din lumea aceasta, iar viaţa este cel mai mare dar primit de la Dumnezeu.

„Pentru faptul că suntem uneori bolnavi şi avem nevoie de spital, avem nevoie de îngrijire, ne-am gândit că cel mai de folos lucru este să facem cadou pentru spitalul din Segarcea această aparatură necesară pentru transfuzii”.

Ne-am gândit de asemenea că sângele este viaţă şi că viaţa este cea mai importantă dintre toate darurile pe care Dumnezeu ni le-a dat. Aşadar, a dărui sânge, a dărui viaţă sunt lucruri esenţiale, creştine şi în acelaşi timp sunt specifice Bisericii noastre care întotdeauna s-a îngrijit pentru viaţa credincioşilor”, a explicat Mitropolitul.

Arhiepiscopia Craiovei a donat anul trecut echipamente medicale similare Spitalului Filantropia din Craiova şi a sprijinit financiar repararea unui aparat medical vital pentru pacienţi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.

La ora actuală, Biserica Ortodoxă este cel mai mare filantrop din punct de vedere al contribuţiei în domeniul social. Numai în 2017 suma investită de Biserica Ortodoxă Română în activităţi social-filantropice s-a ridicat la aproximativ 25 milioane euro. Raportat la ultimii 10 ani, valoarea este una impresionantă: peste 150 milioane euro.

Foto Credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente