Spitalul de psihiatrie din Jebel a primit ajutorul Mitropolitului Banatului

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan i-a vizitat vineri pe pacienţii spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță din Jebel, pentru care s-a rugat şi cărora le-a oferit daruri.

„Spitalul din Jebel este un spital al suferinței profunde. Am considerat că astăzi s-ar cuveni să slujesc și eu la acest altar al suferinței. Am adus peste 700 de articole de îmbrăcăminte pentru acești frați ai lui Hristos, dar și frați ai mei”, a precizat Mitropolitul Ioan al Banatului.

Ierarhul şi-a început vizita prin oficierea unei rugăciuni în paraclisul instituţiei medicale, capelă ocrotită de Sf. Ioan Maximovici.

După momentul liturgic, ierarhul a oferit pacienţilor articolele vestimentare şi a promis conducerii spitalului sprjin pentru organizarea unei caravane medicale.

Totodată, Înaltpreasfinţia Sa i-a asigurat pe medici că va oferi ajutor pentru plantarea de pomi fructiferi și ridicarea unor solarii de legume și, nu în ultimul rând, pentru dotarea spitalului cu o centrală pe gaz și montarea instalației aferente.

„Aici, am găsit oameni care, din 1962, nu au mai părăsit acest loc. Am găsit o femeie care la 18 ani a trecut pragul acestui spital și de atunci nu l-a mai părăsit. Mulți dintre pacienții de aici sunt abandonați de familiile lor. Cu toate acestea, la fiecare Liturghie oficiată în capela de aici, participă între 60-80 de pacienți”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel este o unitate sanitară publică cu personalitate juridică, înființată în anul 1962, finanțată integral din venituri proprii din contractele încheiate prin sistemul de asigurări sociale de sănătate și aflata în subordinea Ministerului Sănătății.

Spitalul are sediul în comuna Jebel, județul Timiș, la 24 de km de Timișoara și se întinde pe o suprafață de 20 de hectare.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente