Spectacolul caritabil „Armonii de primăvară”, la Iași

La Casa de Cultură a Studenților Iași a avut loc duminică, 2 martie 2014, spectacolul caritabil „Armonii de primăvară”, organizat de Fundația Solidaritate și Speranță (FSS) din Iași, potrivit mmb.ro. Concertul a fost susținut de Corul Național de Cameră „Madrigal” din București, dirijat de Voicu Popescu.

Alături de cunoscutul cor, în fața celor peste 500 de ieșeni, au mai cântat copiii asistați social prin Cantina „Sfântul Sava”, prin Centrul de Zi pentru Copii „Mia Casa” Inculeț – Bârnova și prin Centrul de Zi „Sfânta Marina”, ce aparțin de FSS, precum și Corul de copii „Muzica Viva” al Asociației „Iubire și încredere”, dirijat de Daniela Doroșincă. La finalul spectacolului caritabil, moderat de Radu Casian, părintele Mihai Doroșincă, directorul executiv al Fundației „Solidaritate și Speranță”, a mulțumit Corului Național de Cameră „Madrigal” pentru că a revenit la Iași să încânte inimile ieșenilor și să susțină copiii din centrele fundației pe care o reprezintă. De asemenea, pr. Mihai Doroșincă a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și a oferit maestrului Voicu Popescu distincția de „Prieten al Fundației Solidaritate și Speranță”.

Cinci decenii de existență

Corul Național de Cameră „Madrigal” este unul dintre cele mai apreciate ansambluri corale profesioniste din România și este parte integrantă a Patrimoniului Cultural Universal UNESCO din anul 1992. Acesta s-a născut sub zodia succesului în 1963, sub bagheta dirijorului-fondator Marin Constantin, devenind formația românească a cărei menire s-a dovedit a fi o existență în lumea „Perfecțiunii” și a „Purității” în lumea „Absolutului în artă”, un adevărat brand cultural românesc. În anul 2013 s-au împlinit 50 de ani de când celebritatea a strâns în cartea formației succese după succese: peste 4.000 de concerte, sute de turnee, participarea din 1964 la toate edițiile Festivalului Internațional „George Enescu”, 40 CD-uri, filme de lung și scurt metraj, realizate în România, Europa, Asia și America, numeroase premii și distincții.

Comentarii Facebook


Știri recente