Spectacol și expoziție artistică la Palatul Patriarhiei

Palatul Patriarhiei a fost duminică, 4 decembrie, seara, gazda unor evenimente care i-au bucurat pe cei mici. După cum informează ‘Ziarul Lumina’, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a avut loc spectacolul de colinde și de scenete „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, realizat de grupuri de copii de la mai multe școli bucureștene. De asemenea, a fost vernisată și expoziția artistică „Licăr de lumină”, care cuprinde picturi, desene și lucrări manuale realizate de copiii care au participat în vară la taberele gratuite „Alege școala!”.

Sfântul Nicolae este sfântul cel mai iubit de copii, aceștia pregătind un frumos program artistic de cântece, poezii și scenete, toate ‘în așteptarea moșului’. Spectacolul, numit ‘Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor’, a fost organizat de Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în colaborare cu parohiile din cuprinsul protopopiatelor I, II și III Capitală și cu sprijinul profesorilor metodiști de religie din București. Concursul s-a aflat la cea de-a treia ediție, iar anul acesta a participat un număr record de 500 de copii din școli bucureștene. Acest spectacol a ilustrat bucuria și entuziasmul copiilor față de Sfântul Nicolae și de sărbătorile Crăciunului. Scenetele au fost pline de sunet și culoare. Toți elevii îmbrăcați în costume au recitat poezii, au cântat și au interpretat scurte roluri ale unor personaje din povești. La sfârșitul spectacolului, toți copiii care au urcat pe scenă, dar și cei care au fost în sală au primit daruri. La eveniment a participat și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal. Patriarhul României le-a mulțumit, la final, copiilor pentru modul artistic prin care au înțeles să transmită celor din jur milostenia și iubirea lui Dumnezeu, manifestată în chipul blând și darnic al Sfântului Nicolae.

„Este semnificativ faptul că atunci când o idee este exprimată artistic, nu doar prin memorare, ea rămâne mai adânc imprimată în sufletul copiilor. De aceea, colindele din seara aceasta s-au completat cu diferite scenete artistice într-o diversitate de culori, de gesturi, reflecții scurte, dar esențiale pentru a transmite mesajul bunătății și al generozității”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Expoziția „Licăr de lumină”

În debutul spectacolului artistic a fost vernisată, în Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei, expoziția artistică ‘Licăr de lumină’, care cuprinde desene, picturi, icoane pe lemn și pe sticlă, colaje, dar și eseuri și poezii. Lucrările au fost realizate de copii care au participat în această vară la taberele gratuite de creație desfășurate în cadrul proiectului „Alege școala!”. La deschidere a participat și Preasfințitul Ciprian Câmpineanul.

„Un astfel de eveniment constituie o încurajare și totodată o confirmare a faptului că avem copii foarte talentați, care sub oblăduirea și binecuvântarea bisericii știu să-și canalizeze energia, să-și cultive și să-și lucreze darurile sau talanții cu care fiecare copil vine în lume”, a spus Preasfinția Sa. Expoziția a fost organizată de Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente