Spania: Parohia românească din Torrent a cumpărat clădirea în care își desfășoară activitatea din anul 2013

Parohia românească „Sfântul Efrem cel Nou” din Torrent, Spania a finalizat demersurile de achiziționare a lăcașului în care își desfășoară activitatea din anul 2013 sub coordonarea preotului paroh Vasile Pop.

Materializarea dezideratului enunțat încă din 2018 a fost întârziat din cauza pandemiei. Astfel, în data de 09 mai 2021, Adunarea parohială s-a întrunit și luat decizia să cumpere lăcașul de cult. Au urmat negocierile cu proprietarul clădirii, prețul final stabilit fiind de 78.000 euro, deși zona în care se află biserica actualmente este una în plină dezvoltare și mult mai ridicată ca preț, precizează Pr. Vasile Pop.

Comunitatea parohială avea pregătit la acel moment un fond de 34.000 de euro. În intervalul mai-august 2021 a fost obținut restul de bani prin donații din partea actualilor credincioși ai parohiei, dar și a celor reveniți în România, precum și de la alți oameni de bine din România, Italia sau Franța.

Contractul a fost semnat în 26 mai 2021, iar plata s-a făcut în 2 tranșe: în 27 mai s-au achitat 38.000 euro, iar în 29 iulie, restul de 40.000 de euro. În lunile septembrie-octombrie s-au plătit costuri notariale, de consultanță și alte dări care s-au ridicat la aproximativ 8.300 euro.

Ultima etapă din acest proces a avut loc joi, 21 octombrie 2021, când s-au definitivat actele de proprietate ale parohiei, care având NIF (număr de identificare fiscală) și statut juridic este unicul proprietar al spațiului de slujire aflat pe Calle Virgen de la Soledad, nr. 10 dr., Torrent, provincia Valencia.

Încă din 2013, când clădirea a fost închiriată de Parohia Torrent au fost învestiți în reformare și amenajare aproximativ 20.000 euro. Spațiul dispune, pe lângă biserică, de o bibliotecă dotată cu 2000 de volume, cameră de spovedit, baie și o terasă.

Vezi mai multe despre Ortodoxia românească din Spania într-un factbox marca Basilica.ro.

Foto credit: Parohia Torrent

Comentarii Facebook


Știri recente