Spania: Parohia Aielo de Malferit și-a serbat cu anticipație hramul

Episcopul Timotei al Spaniei și Portugaliei a slujit duminică la parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Aielo de Malferit, care și-a sărbătorit hramul cu anticipație.

i-au fpst alături în slujirea Arhidiaconul Spiridon Burlacu, Consilier economic eparhial, Arhimandritul Vasile Crișan, duhovnicul Mănăstirii Dumbrava din județul Alba, Arhimandritul Teofil Popescu, parohul comunității, Ieromonahul Efrem Crișan, duhovnicul Mănăstirii Mihai Vodă – Turda din județul Cluj și Părintele Claudiu Florin Stoenoiu, parohul comunității din Alcoy.

La hram au participat și câteva monahii de la Mănăstirea Mihai Vodă – Turda, în frunte cu maica stareță Stavrofora Andreea Zdrobău.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre nevoia unei credințe statornice, precum a cananeencei, pentru a primi de la Dumnezeu tămăduirea.

Totodată, Preasfinția Sa a prezentat exemplul credinței, activitatea în Biserică și viețuirea după voia lui Dumnezeu a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură-de-Aur, ocrotitorii comunității din Aielo de Malferit.

La final, ierarhul i-a mulțumit Părintelui Arhimandrit Teofil pentru activitatea pe care o desfășoară în comunitate, primarului localității Aielo de Malferit, Juan Rafael Espi Mompo, și Șefului Poliției din localitate, pentru ajutorul acordat parohiei.

Aceștia au primit în dar de la ierarh câte o icoană cu Maica Domnului. Credincioșilor prezenți ierarhul le-a dăruit câte o carte de rugăciuni.

Biserica din Aielo de Malferit a fost pusă la dispoziția comunității românești din zonă de Biserica Romano-Catolică. Este sfântul lăcaș al satului de altădată.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Protoiereul martir Aurel Munteanu. Lucrările de renovare vizează înlocuirea învelitorii acoperișului cu tablă din cupru, retencuirea pereților, amenajarea curții și altele.…