Spania | Atelier de pictură pe sticlă în parohia Torrent

Copiii Școlii Parohiale Sfântul Efrem cel Nou din parohia Torrent, Spania, au participat recent la un atelier de pictură pe sticlă, a precizat părintele Vasile Pop Director eparhial Mass-media.

Activitatea educativă reprezintă partea a doua a proiectului Truda micului iconar. Acesta a fost lansat în anul 2015 cu un atelier de icoane pe lemn.

În cadrul activității, copiii au pictat mai multe icoane ortodoxe în stil niculean. Totodată, acestora le-a fost explicată și diferența dintre o icoană și un tablou.

Cei implicați în proiect au participat sâmbătă, 17 iunie 2017, la festivitatea de încheiere a cursurilor Școlii parohiale. În cadrul acesteia, copiii au fost premiați.

În a doua duminică după Rusalii, icoanele pe sticlă au fost expuse în biserică. Acestea au fost admirate la finalul Sfintei Liturghii de toți credincioșii prezenți.

La finalul cuvântului de învățătură, părintele paroh a explicat credincioșilor rolul icoanei în viața creștinului, dar și detalii ermineutice legate de tehnica picturii religioase pe sticlă.

Comentarii Facebook


Știri recente