Soluții pentru combaterea abandonului școlar

Preoții din județul Prahova s-au întâlnit luni, 20 iunie, în centrul cultural al Bisericii ‘Sfântul Nicolae’ din Câmpina, în cadrul unei sesiuni de informare asupra proiectului național ‘Alege școala!’, informează „Ziarul Lumina”.

Cei 85 de preoți din cele patru protopopiate prahovene înscriși în proiectul ‘Alege școala!’ au fost informați în legătură cu principalele activități ale proiectului, scopul sau obiectivul general și perioada de desfășurare. În cadrul discuției s-a insistat asupra tematicilor care vor fi dezbătute la seminariile de formare care se vor organiza cu preoții din Prahova în perioada următoare. Sesiunea de informare a fost condusă de părintele consilier patriarhal Gheorghe Holbea, coordonatorul Sectorului Teologic-educațional din cadrul Administrației Patriarhale, și diaconul George Jambore, inspector în cadrul aceluiași sector, formatori ai proiectului ‘Alege școala!’. La sesiune au participat preotul Adrian Niță, inspector în cadrul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, preotul Costică Dumitru, protoiereu de Câmpina, preotul Ștefan Mușat, protoiereu de Ploiești, preotul Valentin Cazan, protoiereu de Urlați, preotul Florin Boțârcă, protoiereu de Vălenii de Munte, și gazda acestei întălniri, părintele Petru Moga, parohul Bisericii ‘Sfântul Nicolae’ din Câmpina. Diaconul George Jambore a prezentat în deschidere date generale despre proiectul ‘Alege școala!’, despre activitățile și graficul de desfășurare. Preoții au vizionat și un filmuleț despre drama abandonului școlar. Despre temele care vor fi dezbătute la seminariile de formare a vorbit părintele Gheorghe Holbea. Temele de discuție ale seminariilor de formare ale proiectului ‘Alege școala!’ sunt: ‘Drama abandonului școlar, reflexia și soluția pastorală a Bisericii’, ‘Asumarea vocației de părinte în familie, antropologia educațională’, ‘Impactul culturii televizorului asupra educației copilului’, ‘Criza valorilor și lipsa modelelor în relația Biserică, școală, societate’, ‘Înțelegerea vieții lăuntrice a copilului din perspectivă duhovnicească’, ‘Învățarea ca mod de transformare a vieții’. Preoților le-a fost prezentată și o lecție demonstrativă.

Tabere de creație creștină gratuite pentru copii

În perioada 18-19, iulie va avea loc primul seminar de formare la Ploiești, din seria celor 7 care se susțin la protopopiatele prahovene. Seminariile de formare ținute cu preoții prahoveni sunt ultimele din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor. Sesiunea de informare s-a încheiat cu instruirea preoților în legătură cu completarea formularelor și a fișelor proiectului. Din fiecare parohie înscrisă în proiectul ‘Alege școala!’, câte 3 copii, în total 255, vor beneficia în această vară de o tabără de creație creștină gratuită, la Centrul cultural-pastoral ‘Daniil Sihastrul’ de la Durău și la Mănăstirea Miclăușeni. Proiectul ‘Alege școala!’ este implementat de Patriarhia Română la nivelul tuturor eparhiilor din România, în parteneriat cu fundația World Vision. Proiectul beneficiază de susținere financiară de la Uniunea Europeană, prin Fondul social european.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…