Solidaritatea, cel dintâi antidot: Clericii din Năsăud au oferit sprijin financiar spitalului „George Trifon”

Preoţii din Protoieria Ortodoxă Năsăud au donat spitalului „George Trifon” din municipiu suma de 15.000 lei pentru lupta împotriva coronavirusului.

Referitor la sprijinul financiar oferit săptămâna aceasta, protopopul de Năsăud a explicat că în vreme de pandemie solidaritatea este cel dintâi antidot. Banii au venit din partea clericilor şi nu a parohiilor, a subliniat protopopul Ioan Dambu.

„Știm că acest spital nu are fonduri și atunci am hotărât că noi, preoții, suntem cei dintâi chemați să ajutăm în acest sens cu ce putem. Dacă va fi nevoie, vom ajuta și altădată și cu alte sume, rugând și pe credincioși să ne urmeze exemplul”, a declarat pr. Ioan pentru Radio Renaşterea.

Mobilizarea este indispensabilă în aceste vremuri, a precizat clericul.

„E necesară unitatea întregii comunități în fața acestei amenințări fără precedent, iar preoții din Protopopiatul Năsăud doresc să fie statornici în respectarea valorilor strămoșilor lor”.

Spitalul Orășănesc „George Trifon” din Năsăud deservește aprospe 50 de unități administrativ teritoriale și reprezintă primul bastion de luptă în fața amenințării pandemiei de coronavirus.

Foto credit: Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente