Slujiri arhierești la Lugoj și Dobrești

În a doua zi a marelui praznic al Nașterii Domnului, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor Parohiei ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Lugoj, informează „Ziarul Lumina”.

Aici, în prezența a numeroși credincioși și a oficialităților locale, ierarhul a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi slujitori ai parohiei, în frunte cu pr. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul bisericesc ‘Ion Vidu’ al Parohiei ‘Adormirea Maicii Domnului’. După slujbă, Preasfinția Sa a transmis celor prezenți binecuvântarea și gândurile de bine ale Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, și le-a împărțit iconițe cu Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos.

De sărbătoarea Sfântului Întâi Mucenic și Arhidiacon Ștefan, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul a slujit la Mănăstirea Dobrești, din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei, ctitorie a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Preasfinția Sa a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica monument istoric din localitate care datează din anul 1852. Soborul slujitorilor a fost alcătuit din clerici ai obștii monahale conduse de ieromonahul Matei Buliga. La slujbă au participat mai mulți credincioși, preoți de la parohiile învecinate, precum și oficialități locale. După slujbă, ierarhul a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură referitor la credința jertfelnică a Sfântului Arhidiacon Ștefan, cel dintâi martir al Bisericii lui Hristos. Preasfinția Sa a arătat că Sfântul Ștefan, al cărui nume înseamnă ‘încununat de Dumnezeu’, reprezintă un exemplu de credință și viețuire creștină pentru noi toți. În final, Grupul vocal ‘Theophoros’ al Arhiepiscopiei Timișoarei a susținut un recital de colinde tradiționale românești.

Comentarii Facebook


Știri recente