IPS Timotei: Să cultivăm între eparhii frumoase legături care să arate unitatea noastră bisericească și națională

Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a oficiat duminica, 23 octombrie 2016, Sfânta Liturghie la Parohia Pâncota din Arhiepiscopia Aradului. Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeşului. La final a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii şi slujitorii bisericii, dar şi pentru înaintaşii Preasfinției Sale, informează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.

În cuvântul rostit, ierarhul a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile.

Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat să venim în această duminică, a 23-a după Rusalii, în Betleemul părinților noștri, la Pâncota și la Galșa, județul Arad, și Îl rugăm pe Mântuitorul să ne ocrotească pe mai departe, și pe noi, și pe toți cei care se roagă pe acestee meleaguri binecuvântate de Dumnezeu, a spus Preasfinția Sa.

În după-amiaza aceleaşi zile, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, împreună cu Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului, au sfințit troiţa, lumânărarul şi bibliotecă recent construite în Parohia Galşa din Protopopiatul Lipova.

În continuare, Preasfinţitul Sa, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, a oficiat la Biserica Adormirea Maicii Domnului slujba Vecerniei.

În cuvântul de binecuvântare, Arhiepiscopul Aradului a subliniat importanța comuniunii și colaborării între eparhii.

Acestea sunt momente care ne leagă pe toți și, sub îndrumarea Întâistătătorului Bisericii noastre, căutăm să cultivăm între noi, ca ierarhi, ca eparhii, frumoase legături care să arate unitatea noastră bisericească și națională, a spus Înaltpresafinția Sa.

La final, ierarhii au binecuvântat pe cei prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente