Slujire misionară, educaţională şi filantropică în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Continuând tradiţia ultimilor ani, în Duminica a V-a din Postul Mare, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Arhiepiscopia Dunării de Jos au fost desfășurate numeroase programe social-filantropice și educaţionale îndreptate atât către credincioșii aflaţi în parohiile sărace din localităţile izolate ale eparhiei, cât și către tinerii elevi cu rezultate excepţionale la concursuri și olimpiade, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar şi mass-media.

În acest context, la Clinica Medicală MedLife din Galaţi, un număr de 20 vârstnici cu situaţie materială precară din localităţile Cotoroaia și Cerţești au beneficiat de un set complet de analize medicale de laborator, electrocardiograme, ecografii abdominale, precum și alte consultaţii de specialitate.

Investigaţiile medicale au fost realizate de 4 medici specialiști din cadrul clinicii care au pus la dispoziţia pacienţilor aparatura medicală modernă de care dispune clinica.

Programul socio-medical de la Galaţi este parte a campaniei Sănătate pentru sate și a fost realizat de către Arhiepiscopia Dunării de Jos și Protoieria Tecuci în cooperare cu filiala Galaţi a Asociaţiei Medicilor Creștini-Ortodocși din România.

După consultaţiile medicale, vârstnicii gălăţeni, însoţiţi de preotul din parohie și cadrele medicale implicate în proiect au participat la slujba Sfintei Liturghii săvârșită în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Aici, după cuvântul de învăţătură, ierarhul locului a binecuvântat și premiat pe cei doisprezece olimpici la disciplina Religie, 6 din judeţul Galaţi și 6 din judeţul Brăila, care vor reprezenta Arhiepiscopia Dunării de Jos la etapa naţională a Olimpiadei de Religie ce se va desfășura la Timișoara în perioada 18 – 22 aprilie 2016.

Tinerii olimpici au primit din partea Chiriarhului diploma Tinereţe și Credinţă,  premii în bani și cărţi teologice apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Tot astăzi, Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat alte 7 caravane medicale. În cadrul acestora, 7 medici, 2 asistenţi medicali, 15 studenţi din anii terminali ai Facultăţii de Medicină și Farmacie din Galaţi și 65 de voluntari (profesori și studenţi) coordonaţi de  părinţii consilieri au vizitat 7 localităţi sărace din cele 2 judeţe ale Eparhiei, credincioșii acestora beneficiind de consultaţii de specialitate și medicamente gratuite.

Comentarii Facebook


Știri recente