Slujire arhierească şi sfinţire de lucrări în Parohia Sintea Mică, Arad

În Duminica a patra din Postul Mare (a Sfântului Ioan Scărarul), Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Parohia Sintea Mică, Protopopiatul Arad.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit slujba de binecuvântare a lucrărilor de renovare executate la sfântul locaş, şi anume: renovarea exterioară a bisericii, sfinţirea noii picturi şi a noului iconostas, a stranelor şi mobilierului nou  din biserica parohială.După binecuvântarea lucrărilor Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a săvârşit Sfânta  Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în biserica cu hramul ,,Cuvioasa Parascheva”, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Cuvântul de învăţătură al Ierarhului arădean a fost pus sub titlul ,,Răscumpărarea timpului”, adică acela de pregătire pentru sfintele sărbători prin spovedire,împărtăşire, rugăciune, post şi fapte bune.

La încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a înmânat preotului paroh o scrisoare de mulţumire pentru osteneala depusă la înfrumuseţarea bisericii. Preotul paroh Ciprian Ilica a adus mulţumire Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru dragostea şi preţuirea avută faţă de credincioşii din Sintea Mică, și  a mulțumit în acelaşi timp autorităţilor şi credinciosilor prezenţi. Ziua de sărbătoare a parohiei s-a încheiat cu o agapă frăţească.

De asemenea în după amiaza zilei, de duminică, 10 aprilie 2016, Înaltpreasfinţia Sa a fost prezent în Parohia Cintei pentru a deschide Săptămâna duhovnicească din această parohie, devenită o tradiţie de mai mulţi ani, a subliniat protos. Iustin Popovici, de la Biroul de Comunicare al Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente