Slujire arhierească şi sfinţire de capelă în parohia arădeană Mănăştur

În Duminica a treia după Paști (a Mironosiţelor) credincioșii din Parohia Ortodoxă Mănăştur s-au rugat împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în lăcaşul de cult ocrotit de ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva” şi a adresat celor prezenţi o omilie în care a explicat pericopa evanghelică duminicală.

În cadrul slujbei din 30 aprilie 2017 s-a dat citire Mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Duminica Mironosiţelor, intitulat: ,,Credinţa vie a femeilor mărturisitoare – izvor de lumină şi bucurie”.

Cuvântul de învățătură al Chiriarhului a avut ca tematică ,,Slujirea cultică în Biserica primară”, informează protos. Iustin Popovici, Consilier Mass Media al Eparhiei.

După încheierea Sfintei Liturghii, credincioşii prezenți s-au îndreptat spre cimitirul parohial unde Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi, slujba de sfinţire a capelei mortuare.

 Credința vie a femeilor mărturisitoare – izvor de lumină şi bucurie – Basilica.ro

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat un cuvânt de binecuvântare și recunoștință tuturor femeilor creștine cu prilejul Duminicii Femeilor Purtătoare de Mir (30 aprilie 2017). Hristos a înviat! În Duminica a treia după Paști, numită și Duminica Mironosițelor, Biserica Ortodoxă le pomenește pe femeile purtătoare de miruri sau aromate, care, în dimineața…

Comentarii Facebook


Știri recente