Slujire arhierească la Parohia Sfântul Dumitru din Cluj-Napoca

Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului a oficiat duminică, 17 februarie 2013, Sfânta Liturghie în Parohia „Sfântul Dumitru – Izvorâtorul de mir” din Cluj-Napoca.

Slujba a început la ora 10:00, iar în predica sa ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre importanța conlucrării omului cu harul lui Dumnezeu: „Darurile cele mai mari pe care omul le poate primi de la Dumnezeu sunt iertarea de păcate și mântuirea. Noi însă nu reușim să înțelegem că darul lui Dumnezeu se pogoară asupra sufletului care își recunoaște slăbiciunile și păcatele. Hristos ne cheamă să ne împărtășim de viața cea veșnică, dar noi suntem cei care nu răspundem chemării Mântuitorului și în felul acesta rămânem departe de bucuria de a fi cu El aici și în veșnicie.”

La finalul Sfintei Liturghii Preasfințitul Vasile a săvârșit o slujbă de parastas la împlinirea a 40 de zile de la trecerea la cele veșnice a părintelui Alexandru Gore. Biserica parohiei „Sfântul Dumitru – Izvorâtorul de mir” se află pe strada Unirii nr.1A din cartierul clujean Gheorgheni.

Comentarii Facebook


Știri recente