Slujire arhierească la parohia „Sfânta Treime”-Frenciugi

IPS Mitropolit Teofan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat duminică, 9 februarie 2014 Sfânta Liturghie în noua biserică a parohiei „Sfânta Treime”-Frenciugi. Biserica a fost arhiplină, la slujba arhierească participând preoți și credincioși din localitățile învecinate. În cuvântul adresat celor prezenți după rostirea Sfintei Evanghelii, IPS Părinte Teofan îndeamnă la o viață caracterizată prin pocăință și smerenie:”Să-i mulțumim lui Dumnezeu că în Scriptură ne-a oferit înțelepciunea spre mântuire. Omul care participă la Dumnezeiasca Liturghie și ascultă cuvântul Evangheliei, trebuie să se întoarcă la casa sa precum vameșul cel păcătos, adică cu gândul la păcatele pe care le-a săvârșit, cerând iertare lui Dumnezeu pentru ele, recunoscându-le în inima lui și la Taina Spovedaniei. Cel care vrea să împlinească în viața lui calea lui Dumnezeu trebuie să știe că aceasta este bătătorită cu smerenie. Chiar dacă cine păcătuiește, de va avea smerenie, Dumnezeu va face astfel ca într-o bună zi, acel om să înceteze să mai facă fapte rele. Însă pentru ca omul să se bucure în această lume și să fie plin de bucurie în Împărăția Cerurilor, trebuie să săvârșească faptele cele bineplăcute Domnului, pe care să le dubleze cu virtutea smereniei”.

La finalul Sfintei Liturghii, potrivit mmb.ro, după cuvântul părintelui Mihail Roșu, protopopul Protoieriei Iași 3, urmează cuvântul părintelui paroh Ionuț Alexandru Figher, care mărturisește cum îndrăzneala cea bună i-a folosit în activitatea pastoral-misionară, cât și în cea familială:”Biserica în care ne aflăm s-a făcut cu multă jertfă, cu multă trudă și mult sacrificiu. Aș vrea doar să amintesc un episod de anul trecut, de la restaurarea catapetesmei bisericii vechi, când trebuia să pregătim 5000 de lei, bani pe care nu-i aveam. Era sâmbătă seara, iar luni începea lucrarea și aveam nevoie de acei bani. Nu mică mi-a fost mirarea, când, duminică seară, am primit un telefon de la cineva care a donat toții banii necesari. Vă spun acestea pentru a vedea cum lucrează Dumnezeu. De multe ori am început lucrări, chiar dacă nu aveam cele necesare, iar Dumnezeu a trimis pe parcurs, pentru îndrăzneala noastră cea bună, dublată de sinceritate. La fel m-am comportat și în viața de familie, unde Dumnezeu tot timpul ne-a purtat de grijă”.

În cadrul slujbei arhierești săvârșită duminica trecută în parohia „Sfânta Treime” din Frenciugi, preotul Vladislav Nedelcu de la Capela cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi”a Liceului Pedagogic din Iași, a fost hirotesit duhovnic de IPS Mitropolit Teofan, iar pr. Ionuț Alexandru Figher a primit rangul de sachelar.

Slujba Sfintei Liturghii arhierești a fost urmată de slujba Botezului pentru pruncul Vasile Figher, oficiată tot în Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, în prezența preoților slujitori, a credincioșilor și a oficialităților locale. Vizita Înaltpreasfințitului Părinte Teofan în parohia Frenciugi s-a încheiat cu o agapă și cu mini-recitaluri de cântece patriotice, intonate de mai multe grupuri de copii.

Comentarii Facebook


Știri recente