Slujire arhierească la Parohia Sf. Simeon Stâlpnicul, Suceava

IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Radautilor s-a aflat duminică, 10 noiembrie 2013, în mijlocul credincioșilor din Parohia Sf Simeon Stâlpnicul, din jud. Suceava. La slujba arhierească oficiata în sobor de preoți și diaconi, în capela bisericii, au participat nu numai credincioșii parohiei ci și persoane venite din oraș.

Răspunsurile liturgice au fost date de toți credincioșii participanți la Sf. Liturghie, după cum aflăm de la Doina Ciobanu.

Biserica Sf. Simeon Stâlpnicul este situată aproape de centrul orașului Suceava. Ea datează că prezența pe teritoriul actual al orașului Suceava din sec al XVI-lea, 1513. Construcția de atunci nu mai există ci pe locul respectiv a fost înălțată actuala biserica 1600-1606. Pentru că întregul locaș se afla în lucrări de consolidare, restaurare și amenajare, slujbele se țin în capelă ridicată în apropierea bisericii, încă din anul 1994. Aceasta este o construcție din lemn, ridicată în stil tradițional bucovinean iar anul viitor, va sărbători 20 de ani de la înființare.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente