Slujire arhierească la Parohia Malu Spart, prot. Bolintin

În ziua de 24 mai, Biserica Ortodoxă s-a aflat în Duminica a VII-a după Paşti, a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic, prilej cu care în biserica Parohiei Malu Spart, Protopopiatul Bolintin, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

De la Catedrala Episcopală din Giurgiu au fost aduse spre închinare fragmente din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina şi ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

În cuvântul de învăţătură rostit numeroşilor credincioşi prezenţi, Chiriarhul a vorbit despre importanţa dreptei credinţe în iconomia mântuirii noastre, subliniind totodată, aportul deosebit pe care l-au avut în formularea explicită a credinţei despre Sfânta Treime, cei 318 părinţi participanţi la Sinodul I Eumenic de la Niceea din anul 325. Aici, primii teologi creştini au analizat Taina Preasfintei Treimi din perspectiva trimiterii Fiului lui Dumnezeu în lume, adică a iconomiei mântuirii, stabilindu-se şi raportarea Fiului faţă de Tatăl şi Duhul Sfânt, cât şi la posibila unire dintre dumnezeire şi umanitate în persoana Sa.

La final, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Preasfinţia Sa a oferit Părintelui Paroh Mușat Florin și Părintelui Ivan Teodor Monografia Catedralei Episcopale, Monografia Conacului Drugănescu, Monografia Schitului Găiseni, cartea ,,Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie” și revista ,,Familia Ortodoxă”. Credincioşii prezenţi au primit din partea ierarhului lor icoane cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos și Pastorala la Învierea Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente