Slujire arhierească la parohia arădeană din Calea 6 Vânători

Credincioşii din Parohia Arad – 6 Vânători din Municipiul Arad au primit duminică, 10 iulie 2016, vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie în lăcaşul de cult ocrotit de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, informează protos. Iustin Popovici, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Aradului.

În cuvântul de învăţătură cu titlul Creaţie şi providenţă, Înaltpreasfinţia Sa a arătat că omul fiind încununare a creaţiei trebuie să conlucreze cu harul lui Dumnezeu.

Dumnezeu Însuşi are grijă de creaţia Sa, lucrare pe care o înţelegem prin Pronia sau Providenţa divină. De aceea şi viaţa omenească reprezintă un echilibru al celor spirituale şi materiale, credinciosul dând prioritate lucrării harului divin. Prin jerta Mântuitorului, credinciosul dobândeşte şi adevărata discernere asupra valorilor vieţii întregii lumi, a subliniat Chiriarhul arădean.

Totodată, Înaltpreasfinţia Sa i-a binecuvântat pe credincioși și pe preotul paroh pentru începerea lucrărilor de reparaţii necesare la sfântul locaş.

***

Parohia Arad-Calea 6 Vânători a fost înfiinţată în anul 1941. Lăcaşul de cult datează din anul 1953, fiind târnosit în anul 1973 de Episcopul Visarion Aștileanu. La 1 septembrie 2000 au început lucrările de extindere a lăcaşului de cult, lucrări finalizate în decembrie 2002. Lăcașul a fost mărit cu 11 m, adăugându-se și două abside laterale. Lăcaşul de cult a fost retârnosit la 16 decembrie 2007 de către Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Comentarii Facebook


Știri recente