Slujire arhierească la Paraclisul Spitalului Municipal din Arad

În Duminica după Botezul Domnului, preotul Dan Magda, bolnavii și personalul medical de la Spitalul Clinic Municipal Arad, Secția Boli Cronice precum și credincioșii din zonă care vin să se roage în paraclisul, purtând hramul „Sfântul Arhidiacon Ștefan”, au avut bucuria duhovnicească de a-l avea în mijlocul lor pe Înalt Preasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a oficiat aici Sfânta Liturghie arhierească.

În cuvântul de învățătură, sub titlul „Lumina sărbătorilor sfinte” Îerarhul a explicat pericopele Duminicii (Efeseni 4, Matei 4), legate de încheierea marilor praznice ale sfârșitului și începutului de an, fiecare amintind evenimentele din planul lui Dumnezeu care prin însuși acest fapt este providențial, luminând calea împlinirii lui de către oameni, fiecare având darul său. „Dumnezeu este lumină și oamenii tebuie să se poarte ca fii ai luminii care călăuzește mereu, sărbătorile creștine continuând să intensifice cât mai mult lumina din suflete și să o răspândească în jur, spre câștigarea împărăției cerurilor (cf. Ioan 1 și efeseni 5)”, a menționat Înalt Preasfinția Sa după cum aflăm de pe site-ul episcopiaaradului.ro.

Aflat în imediata vecinătate a Centrului eparhial, imobilul care deservește unitatea spitalicească este proprietatea Arhiepiscopiei Aradului, construit în anul 1912, în timpul arhipăstoririi episcopului Ioan Ignatie Papp, pentru a servi ca internat diecezan al Școlii de Fete. Situat în încintă, paraclisul existent aici este de aceiași vârstă cu spitalul și, după anul 1990 a fost redat destinației inițiale, aceea de locaș de cult, fiind deservit de preoții cu activitate social- caritativă care deservesc spitalele municipiului Arad. La fiecare început de an Înalt Preasfințitul Timotei a inclus în itinerarul pastoral o vizită canonică la acest așezământ legat dintru început de eparhia arădeană. Pentru osteneală, dar și pentru permanenta purtare de grijă, părintele Dan Magda, deservent al acestei unități sanitare, a mulțumit chiriarhului în nume personal al conducerii și al credincioșilor prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente