Slujire arhierească la Paraclisul mitropolitan „Sfanta Treime” din Craiova

Numeroși credincioși au fost prezenți astăzi, 13 ianuarie 2013, la slujba Sfintei Liturghii arhierești săvârșite la Paraclisul mitropolitan „Sfânta Treime” din Craiova, de către Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

La finalul Sfintei Liturghii, după cum ne-a transmis Gheorghe Cioiu, IPS Părinte Mitropolit a vorbit credincioșilor prezenti despre semnificatia si importanta momentului de început al propovăduirii Mântuitorului Iisus Hristos. „Evanghelia acestei duminici ne supune atenției atât prezența luminoasă a Mântuitorului Iisus Hristos care strălucește în lume, cât și chemarea sfântă adresată tuturor oamenilor la pocăință pentru că s-a apropiat Împărăția Cerurilor. Este o chemare în permanentă actualizare ce se adresează fiecărei generații, fiecărui om care se naște, pentru că toți suntem chemați să moștenim Împărăția cea veșnică a lui Hristos. Prin aceasta se definește și Biserica, instituție divino-umană care împărtășește toți oamenii cu sângele și trupul Domnului, dăruind viață veșnică prin Taina Sfântului Botez tuturor celor ce cred și merg pe calea Mântuitorului Iisus Hristos”, a precizat IPS Părinte Mitropolit Irineu.

Situată în zona centrală a orașului, Biserica Sfânta Treime este una din bijuteriile arhitectonice ale Craiovei. A fost ridicată în perioada 1765 – 1768 de familia domnitorului Barbu Știrbei și reclădită la finalul secolului XIX, sfințirea ei fiind săvârșită la 15 octombrie 1906, de către Atanasie Mironescu, episcopul Râmnicului, Noului Severin.

Comentarii Facebook


Știri recente