Slujire arhierească la mănăstirea Topolnița

Și anul acesta, de 1 martie, la mănăstirea Topolnița au venit în pelerinaj numeroși creștini din localitățile învecinate pentru a lua apă sfințită și pentru a participa la Sfânta Liturghie arhierească săvârșită de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

După Sfânta Liturghie s-a săvârșit o slujbă de pomenire pentru ctitorii mănăstirii precum și slujba aghiasmei celei mici, în cadrul căreia s-au citit și molitfele Sfântului Trifon, pentru îndepărtarea dăunătorilor de la țarinile, dar și de la semințele ce urmează a fi semănate de credincioși acum la început de primăvară, potrivit episcopiaseverinului.ro.

Această rânduială a fost așezată imediat după al Doilea Război Mondial, de vrednicul de pomenire, ieromonahul Grațian Rădac, starețul mănăstirii Topolnița în perioada 1943-1990. Anul acesta, de 1 martie, s-au împlinit 20 de ani de la înmormântarea starețului Grațian Rădac.

*

Mănăstirea Topolnița este o mănăstire de călugări, cu hramul „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”. Este situată în comuna Izvorul Bârzii județul Mehedinți, la 25 km de Drobeta Turnu Severin.

Prima biserică a mănăstirii a fost zidită, după cum spune tradiția, de Sfântul Nicodim. Începând cu 21 mai 1993 sfintele slujbe se săvârșesc și la bisericuța de lemn ce poartă hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Comentarii Facebook


Știri recente