Slujire arhierească la Mănăstirea „Sfântul Ioan Casian” – Târgușor

Zi de mare sărbătoare la Mănăstirea „Sfântul Ioan Casian”. Peste două mii de credincioși au venit sâmbătă, 1 martie 2014, la așezământul din apropierea localității constănțene Târgușor, pentru a serba hramul mănăstirii. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, după cum aflăm de la Radio TRINITAS.

Mănăstirea închinata Sfântului Ioan Casian este construită chiar în apropierea peșterii unde se spune că a trăit cel supranumit „părintele monahismului apusean”. Așezământul se remarcă prin activitățile cultural-artistice în care sunt implicați tineri din toată eparhia.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Teodosie împreuna cu părintele stareț Iustin Petre, au oferit diplome de merit celor care au ajutat la construirea mănăstirii.

Au fost lansate și 3 volume: unul de poezie religioasă, scris de Lucian Gabriel Grosu, un altul, memorialistic, despre Mănăstirea de la Poarta Albă, iar cel de-al treilea este semnat de părintele ieromonah Ioan Bute și intitulat „Are evoluționismul dovezi științifice?”.

Comentarii Facebook


Știri recente