Slujire arhierească la Mânăstirea Sfântul Gheorghe – Prisaca, de lângă Craiova

Astăzi, de praznicul „Mutarea la Domnul a Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan”, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a săvârșit slujba Sfintei Liturghii la „Mânăstirea Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – Prisaca, de lângă Craiova, după cum ne-a mărturisit Gheorghe Cioiu.

La finalul slujbei religioase, IPS Irineu a vorbit credincioșilor prezenți despre viața și învățătura Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan, precizând faptul că acesta este unul dintre ocrotitorii sfântului așezământ monahal.

„Îl cinstim în mod deosebit pe Sfântul Evanghelist Ioan în această sfântă mănăstire deoarece el îi este ocrotitor, protector și mijlocitor înaintea Mântuitorului Iisus Hristos. Chemat la apostolat, Sfântul Evanghelist Ioan a ascultat glasul divin, chemarea cerească și a fost numărat printre cei investiți de Domnul spre a vesti Cuvântul la toate neamurile. Cinstindu-l pe Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, noi Îl cinstim pe însuși Mântuitorul, știut fiind că lauda adusă sfinților este laudă adusă lui Dumnezeu, așa precum prin purtarea în rugăciune a numelui lui Dumnezeu, îi purtăm și îi avem în rugăciune și pe sfinți, pentru că Împăratul nu se desparte niciodată de alaiul Său, de prietenii Săi, de casnicii Săi” a spus IPS Irineu.

Mânăstirea Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Prisaca a fost ridicată in anul 1950 de către vrednicul de pomenire mitropolit Firmilian al Olteniei, pe cea mai înaltă colină de lângă municipiul Craiova, în zona viilor Arhiepiscopiei Craiovei. Deoarece biserica cea mică a așezământului monahal a devenit cu timpul neincăpătoare pentru numărul din ce în ce mai mare al credinciosilor, in ultimii ani a fost ridicată o nouă biserică. Lucrările de construcție au inceput in anul 1998 și au fost incheiate in anul 2010, de praznicul Sfântului Ierarh Nicolae, când sfântul lăcaș a fost târnosit de IPS Părinte Mitropolit Irineu.

Comentarii Facebook


Știri recente