Slujire arhierească la mănăstirea mehedințeană Jiana

Câțiva pelerini mehedințeni și enoriași ai parohiei Jiana au luat parte, sâmbătă, 28 martie, la Sf. Liturghie arhierească săvârșită la mănăstirea din localitate.

„Slujba euharistică a fost oficiată în biserica așezământului monahal patronat de Sf. Mc. Iuliu Veteranul de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. Preasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți din care au făcut parte părintele protosinghel Augustin Dragomir, starețul mănăstirii Jiana, părintele consilier eparhial Claudiu Crăciun și părintele Ştefan Purcariu, paroh al parohiei Jiana, ne-a transmis Cătălin Cernătescu, Redactor Ştiri Episcopia Severinului şi Strehaiei.

Răspunsurile Sfintei Liturghii au fost date în manieră monodică bizantină de către grupul psaltic “Sf. Gheorghe” de la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin.

„În cuvântul de învăţătură, PS Părinte Nicodim a aşezat la inimile credincioşilor prezenţi îndemnul ducerii unei vieţi pline de sfinţenie, urmând faptelor sfinţilor, bineplăcuţii casnici ai lui Dumnezeu. După slujbă, prin purtarea de grijă a părintelui stareţ Augustin Dragomir, cei prezenţi au fost poftiți la o agapă frăţească”, a mai precizat Cătălin Cernătescu.

Înființarea mănăstirii Jiana s-a aprobat în ședința Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei din data de 28 mai 2008. S-a hotărât ca mănăstirea să primească hramul „Sf. Mc. Iuliu Veteranul”, ca mănăstire de călugări, sub jurisdicția Episcopiei Severinului și Strehaiei, urmând a funcționa în cadrul Protoieriei Vânju Mare. Piatra de temelie a sfântului așezământ monahal, aflat în construcție, a fost pusă pe 27 mai 2009. Biserica și corpul de chilii se află pe pământul familiei Pleniceanu care a donat cinci hectare de teren pentru noul așezământ monahal, în memoria unicului fiu trecut devreme la cele veșnice.

Comentarii Facebook


Știri recente