Slujire arhierească la Mănăstirea Calapodești

Câteva sute de credincioși au participat, în Duminica Sfinților Români (14 iunie 2015) la Dumnezeiasca Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în biserica Mănăstirii Calapodești, cu ocazia serbării celui de-al doilea hram, ”Sfinții Români”, alături de cel al ”Sfântului Antipa” serbat la 10 ianuarie.

În cadrul slujbei, potrivit epr.ro, la momentul potrivit, Înaltpreasfinția Sa a rostit rugăciuni pentru ploaie, zona fiind afectată de secetă. De asemenea, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a hirotonit în treapta de preot pe tânărul diacon Gelu Fera, pe seama Mănăstirii Calapodești.

În cuvântul său, ierarhul a îndemnat pe cei prezenți la unitate în credință și în aprecierea valorilor spirituale autentice ale Ortodoxiei românești, accentuând faptul că aceste valori se transmit direct de la Mântuitorul Hristos prin Sf. Apostol Andrei, primul chemat la treapta apostoliei, iar urmașii săi, în propovăduirea cuvântului Evangheliei în aceste ținuturi, nu s-au abătut de la învățătura Sa și au sfințit prin viața lor acest pământ binecuvântat. Românii, indiferent pe care meridiane ale lumii trăiesc, trebuie să nu uite de identitatea lor spirituală și s-o propovăduiască în nădejdea mântuirii.

Tot astăzi și biserica Parohiei Sascut Sat și-a serbat hramul, slujba Sfintei Liturghii fiind oficiată de un sobor de preoți din parohiile învecinate.

Comentarii Facebook


Știri recente