Slujire arhierească la hramul paraclisului de iarnă al Mănăstirii Hodoş-Bodrog, jud Arad

În ziua praznicului Schimbării la Faţă a Domnului (6 august 2016), Paraclisul de iarnă al Mănăstirii Hodoş-Bodrog, judeţul Arad, şi-a sărbătorit hramul. Cu această ocazie, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, la invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al mănăstirii, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Aradului.

Din soborul slujitorilor a făcut parte părintele protosinghel Grigorie Timiş, stareţul mănăstirii, precum şi numeroşi preoţi şi diaconi.

În cadrul slujbei, ierodiaconul Antonie Oanea a fost hirotonit ieromonah pe seama mănăstiri, iar la finalul slujbei acesta împreună cu ieromonahul Veniamin Stan au fost hirotesiţi duhovnici.

La finalul, Mitropolitul Banatului a rostit un cuvânt de învăţătură în care a explicat textul biblic (Sf. Ap.şi Ev Matei cap. 17) care face referire la acest sărbătoare. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit a aşezării Muntelui Tabor , locul unde a avut loc evenimentul Schimbarii la Faţă a Domnului Hristos.

La rândul său, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a mulţumit Mitropolitului Banatului pentru vizita efectuată în Eparhia Aradului.

***

Mănăstirea Hodoş-Bodrog este cea mai veche mănăstire din România având viaţă monahală neîntreruptă încă de la atestarea documentară din anul 1177.

Comentarii Facebook


Știri recente