Slujire arhierească la Giurgiu

În ziua sărbătorii Întâmpinării Domnului, la 2 februarie 2015, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica Parohiei Colibaşi, protopopiatul Herești.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor, au fost aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, ale Sfântului Apostol Andrei şi ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, care au fost aşezate spre închinare într-un loc special amenajat în interiorul sfântului locaş.

În cuvântul de învăţătură rostit credincioşi prezenţi,potrivit episcopiagiurgiului.ro, Preasfinţia Sa a vorbit despre semnificaţia duhovnicească a evenimentului aducerii Pruncului Iisus la templu, la 40 de zile după naştere, spre a fi închinat Domnului. Prin glasul bătrânului Simeon, a arătat Preasfinţia Sa, se întâlnesc, în templu, Legea veche a slovei, cu Legea cea nouă a Duhului Sfânt. Acest mare praznic însă nu se referă doar la Taina de veacuri a Vechiului Testament şi la împlinirea întâlnirii dreptului Simeon cu Mântuitorul lumii, ci are menirea de a ne arăta locul unde noi Îl putem întâmpina real pe Dumnezeu, şi anume în sfânta Biserică şi în rugăciune.

După Sfânta Liturghie, a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului locaș trecuţi la cele veşnice.

La final, Preasfințitul Părinte Ambrozie a oferit preoților slujitori Almanahul bisericesc pe anul 2014 și revista ,,Familia Ortodoxă”, iar credincioşii prezenţi astăzi la Sfânta Liturghie au primit iconiţe cu chipul Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente