Slujire arhierească la Fălticeni

Credincioșii din mai multe parohii ale orașului Fălticeni au participat sâmbătă, 21 iunie, la Sfânta Liturghie, săvârșită de Înalt Preasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de un sobor de preoți, în Biserica ‘Sfântul Ilie’ din Fălticeni.

Slujba arhierească a fost oficiată în contextul manifestărilor dedicate hramului acestui sfânt lăcaș. La finalul slujbei, Înalt Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre sensul vieții. ‘Sensul vieții noastre este acela de a ajunge la Hristos – Soarele vieții, care nu apune niciodată. Mântuitorul nu oferă doar lumină, ci și putere de viață, care înseamnă bucurie nesfârșită. Sensul vieții noastre pământești este acela de a ajunge la întâmpinarea luminii cerești. Hristos este cel care luminează și ține tot neamul omenesc’, a spus IPS Teodosie potrivit Ziarul Lumina, Ed. Moldova.

Programul litugic a continuat cu Parastasul pentru eroi, pentru ctitorii Bisericii ‘Sfântul Ilie’ și pentru personalitățile culturale ale orașului Fălticeni plecate în lumea veșniciei. A urmat o procesiune în jurul Bisericii ‘Sfântul Ilie’ cu raclele în care se află fragmente din moaștele Sfântului Andrei Criteanul și părticele din moaștele Sfinților Epictet și Astion. Amintim că moaștele Sfântului Andrei Criteanul au fost aduse joi, 19 iulie, la Fălticeni, din Arhiepiscopia Tomisului, cu prilejul hramului Bisericii ‘Sfântul Ilie’.

Comentarii Facebook


Știri recente