Slujire arhierească la Catedrala mitropolitană din Timișoara

Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a slujit în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți la Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Preasfinția Sa a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi slujitori ai sfântului lăcaș. În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, ierarhul a tâlcuit pericopa evanghelică de la Matei 25, 31-46, evidențiind câteva dintre învățăturile duhovnicești pe care Evanghelia Înfricoșătoarei Judecăți ni le pune înaintea ochilor duhovnicești. În acest sens, Preasfințitul Paisie a arătat că la poarta Împărăției cerurilor, potrivit Sfinților Părinți, putem bate doar cu virtuțile și cu faptele iubirii milostive îndreptate spre cei de aproape ai noștri aflați în lipsuri și nevoi. Dragostea pe care o împărtășim celor de lângă noi în timpul vieții și felul în care ne raportăm la aceștia sunt cele care ne așează de-a dreapta sau de-a stânga Dreptului Judecător. Nu sunt lipsite de importanță nici ostenelile duhovnicești și nevoințele, însă toate acestea trebuie să ia chip văzut în viața noastră, astfel încât, prin tot ceea ce facem, prin tot ceea ce spunem, să se întrezărească iubirea dumnezeiască, iubire pe care Dumnezeu o împărtășește necondiționat fiecăruia dintre noi.

În finalul slujbei a transmis celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, încredințându-i de întreaga sa purtare de grijă și dragoste părintească.

Comentarii Facebook


Știri recente