Slujire arhierească la Catedrala episcopală din Severin

În Duminica a IX-a după Pogorârea Sfântului Duh, pe 2 august 2015, credincioșii severineni au fost prezenți în număr mare la Catedrala episcopală din municipiul Drobeta Turnu Severin la slujba Sfintei Liturghii oficiată de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, înconjurat de preoții şi diaconii catedralei episcopale, a precizat Cătălin Cernătescu.

Răspunsurile liturgice au fost date în această duminică de Grupul psaltic “Sfântul Nicodim” al Catedralei episcopale severinene.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Nicodim le-a tâlcuit celor prezenți pericopa evanghelică duminicală.

Totodată, Părintele Episcop i-a îndemnat pe credincioşi să practice rugăciunea, prin care se pot întâlni cu Dumnezeu. PS Nicodim a mai arătat că, pe lângă participarea la Liturghie, fiecare creştin este dator să îşi facă pravila, să se roage Domnului în momentele rânduite de Biserică, mai ales seara şi dimineața, când omul credincios cere ajutor sau mulțumeşte pentru ajutorul primit în fiecare zi.

Următorul popas arhieresc la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin va fi în Duminica a 10-a după Rusalii, pe 9 august.

Comentarii Facebook


Știri recente