Slujire arhierească la Catedrala din Roman

Pelerini și credincioși s-au rugat duminică, 18 ianuarie 2016, în Catedrala Arhiepiscopală Sf. Cuv. Parascheva din Roman alături de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Înaltpreasfinția Saa oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de soborul de slujitori ai acestui sfânt locaș, iar răspunsurile au fost date de corala ”Paraschevi” a Catedralei.

În cadrul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a înălțat rugăciune de mulțumire pentru binefacerile revărsate din milostivirea lui Dumnezeu asupra clerului, cinului monahal şi credincioşilor Eparhiei Romanului şi Bacăului.

În cuvântul său, ierarhul a remarcat faptul că Evanghelia duminicii, a recunoştinței, ne arată că omul, ca persoană conştientă în relație cu Dumnezeu, este dator să-I mulțumească pentru cele pe care le primeşte de la El. De altfel, Sfânta Liturghie în sine este o mulțumire pentru viața primită, pentru dragostea jertfelnică pe care ne-o oferă Mântuitorul Hristos din Sfântul Potir în fiecare Euharistie. Avem datoria să mulțumim părinților, care ne-au crescut şi educat, să mulțumim învățătorilor şi profesorilor care ne-au format, care au dăruit parte din sufletul lor pentru a ne înnobila intelectual. Să dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate!, a mai spus Înaltpreasfinţia Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…