Slujire arhierească la Bolintin

La 17 februarie 2013, în Duminica a XVII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de părinții consilieri de la centrul eparhial și de părinții protoierei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Biserica Parohiei Joița, Protopopiatul Bolintin.

Cu acest prilej, au fost aduse spre închinare de la Catedrala Episcopală din Giurgiu, fragmente din moaștele Sf. M. Mc. Gheorghe și ale Sf. M. Mc. Ecaterina. În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a explicat înțelesurile duhovnicești ale pericopei evanghelice în care a fost prezentată vindecarea fiicei femeii cananeence. Aceasta, pentru dragostea față de fiica ei bolnavă, pentru stăruința ei și, mai cu seamă, pentru credința ei în Iisus Hristos Mântuitorul, a primit împlinirea rugăciunii ei. Credința, a arătat Preasfinția Sa, reprezintă o condiție esențială în dobândirea mântuirii, ea fiind mijlocul prin care noi primim harul divin care ni se oferă prin Hristos, pentru a conlucra cu el. De asemenea, credința vie, lucrătoare este o virtute când este susținută cu efort și voință de desăvârșire, de trăire în Hristos și cu Hristos. Pentru Sfântul Apostol Pavel credința este lucrarea harului lui Dumnezeu, care produce în omul căzut starea de mântuire: „căci dreptul, prin credință va fi viu” (Romani, 1,17).

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Ambrozie a instalat în postul de II de preot de la Parohia Joița, pe părintele Stuparu Emanuel Ioan, potrivit episcopiagiurgiului.ro. De asemenea, Preasfinția Sa a evidențiat activitatea pastoral-misionară complexă desfășurată în Parohia Joița, unde, începând cu anul 2012, în conformitate cu Hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, funcționează Centrul pastoral-misionar „Sfânta Muceniță Filofteia”, care are și statut de Cămin preoțesc. Având în vedere spațiul foarte generos, centrul este destinat și preoților pensionari, văduvi, vârstnici, fără copii sau alte rude, care să-și fi asumat obligația întreținerii acestora.

În continuare, în semn de aleasă prețuire, Părintele Episcop a oferit Părintelui Paroh Stuparu Iustin și Părintelui Stuparu Emanuel Ioan câte un veșmânt preoțesc și o cruce de binecuvântare. De asemenea, preoții care au făcut parte din soborul de slujitori au primit în dar „Volumul colectiv Cuvântări și predici”, editat de Arhiepiscopia Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente