Slujire arhierească la biserica sibiană „Sfântul Antonie cel Mare”

În prima duminică după Botezul Domnului, pe 13 ianuarie, în ziua de pomenire a Sfinților Mucenici Ermil și Stratonic și a Sfântului Iacob Episcopul Nisibei (Începutul Propovăduirii Domnului), Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, oficiază Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Antonie cel Mare” din cartierul sibian Hipodrom, Protopopiatul Sibiu, lăcaș de cult care își va sărbători hramul pe 17 ianuarie, potrivit Ziarul Lumina.

Biserica sibiană, în care slujește pr. Ilarie Benchea, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, alături de alți preoți parohi, a fost deschisă cultului public în 1989, iar în perioada 1996-2000 s-au efectuat ample lucrări prin care s-a mărit spațiul liturgic și s-a schimbat arhitectura. În perioada 2001-2003, biserica a fost pictată de artistul sibian Marian Verza, toate cheltuielile fiind suportate de credincioșii parohiilor care țin de acest lăcaș de cult. În prezent, biserica oferă numeroșilor credincioși din cartierul sibian un spațiu cultic generos și un program liturgic cotidian.

De anul trecut, în lăcașul de cult se află racla cu moaștele Sfinților Viti, Vitalie și Bonifaciu, adusă prin eforturile părintelui Gheorghe Lup de la biserica sibiană, dăruite de o parohie din Terni, Italia, prin intermediul preotului român Vasile Andreica. Sfinții Viti și Vitalie au fost doi martiri din epoca primară a Bisericii, uciși în timpul persecuției împăratului Dioclețian, iar Sfântul Bonifaciu a fost martirizat în secolul al VII-lea.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…