Slujire arhierească la Biserica Sfântul Dumitru din Drobeta Turnu Severin

În Duminica a XVII-a după Rusalii sau a Cananeencei, 17 februarie 2013, severinenii sunt invitați la Biserica „Sfântul Dumitru” din municipiu spre a se ruga împreună cu Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a precizat Cătălin Cernătescu, Redactor știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Sfânta Liturghie arhierească va începe în jurul orelor 9:00, împreună cu Preasfinția Sa slujind un sobor de preoți și diaconi.

Biserica a fost zidită în anul 1873 de Joița Chintescu, în memoria unicului fiu, decedat la numai 20 de ani. Fiind avariată în luptele ce s-au dat pe 10-11 noiembrie 1916, biserica a fost refăcută de Ghiță Efta Bejan, veteran din războiul din anul 1877, care a reparat toate stricăciunile din interior și exterior, împodobind sfântul locaș cu pictură nouă. Aceste reparații au fost făcute și în memoria pomenirii bravilor eroi, morți cu arma în mână pe câmpia din jurul bisericii și a orașului.

Până în anul 1976 a fost folosită ca și capelă de cimitir de către toate bisericile din oraș, când P.F. Părinte Patriarh Teoctist Arăpașu, pe atunci Mitropolit al Olteniei a transformat-o în biserică parohială.

Actualmente, de păstorirea credincioșilor se ocupă părintele paroh Vasile Ghițan.

Comentarii Facebook


Știri recente