Slujire arhierească la Biserica Madona Dudu din Craiova

Câteva sute de credincioşi au trecut pragul Bisericii paraclis – mitropolitan „Madona Dudu” din Craiova în cea de a doua Duminică din Postul Sfintelor Paşti, pentru a participa la Sfânta Liturghie arhierească săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Ion Marcu a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Ciutura din Protoieria Craiova Nord, iar teologul George Apostolache a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei Unirea II, Protoieria Băileşti, judeţul Dolj, după cum ne-a transmis Diacon Gheorghe Cioiu.

La finalul slujbei religioase Mitropolitul Olteniei a pus la inima credincioşilor cuvânt de învăţătură despre textul evanghelic citit în această zi (Ioan 10, 9 – 16). „Evanghelia acestei duminici ne prezintă minunea vindecării unui slăbănog la Capernaum prin iertarea păcatelor lui de către Mântuitorul Iisus Hristos. Reţinem de aici că orice suferinţă, orice necaz din viaţa noastră are la bază un păcat, o greşeală, o încălcare a poruncilor divine. Lucru cunoscut încă de la strămoşul nostru Adam, care, ne spune Sfânta Scriptură, de îndată ce a păcătuit a pierdut harul dumnezeiesc, a pierdut Raiul şi a trebuit să moară”, a spus IPS Irineu. De asemenea, IPS Părinte Mitropolit a vorbit despre dimensiunea teologică a celei de a doua Duminicii a Postului Mare, închinată de Sfânta noastră Biserică „teologului energiilor necreate”, Sfântul Grigorie Palama şi a felicitat femeile creştine prezente în zi de 8 martie la Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente