Slujire arhierească în Protoieria Ploiești Nord

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în a treia zi de Crăciun, 27 decembrie 2015, Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la Biserica „Sfântul Gheorghe – Nou” din municipiul Ploiești,Protoieria Ploiești Nord. Din soborul slujitor a făcut parte și Părintele Protopop Adrian Matei, după cum informează secretariatul Protopopiatului Ploiești Nord.

La finalul Sfintei Liturghii, copiii de la Centrul educațional „Sfântul Gheorghe – Nou” au susținut un mic concert de colinde, după care au primit daruri.

La Parohia „Sfântul Gheorghe – Nou” funcționează un Centru Educațional în cadrul căruia se fac meditații gratuite, centrul beneficiind și de o bibliotecă.De asemenea,au fost începute lucrările de construcție pentru o casă socială-praznicală ce va deservi lucrarea filantropică a parohiei.

În Biserica „Sfântul Gheorghe – Nou” a slujit pe 21 noiembrie 1864 Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, care este și el ocrotitor al parohiei, alături de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și de Sfinții 40 de Mucenici.

Comentarii Facebook


Știri recente