Slujire arhierească în parohia Turda Poiană

Biserica Ortodoxă a prăznuit astăzi, 7 ianuarie, „Soborul Sfântului Ioan Botezătorul”. În fiecare an, după marele praznic al Botezului Domnului în apa Iordanului, îl pomenim pe cel care a săvârșit acest botez, numit „Înaintemergătorul Domnului”. Sfântul Ioan este cel care arată diferența dintre botezul pocăinței (cu apa din Iordan) și cel creștin, care va fi „cu Duh Sfânt și cu foc”.

În această zi de sărbătoare, ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în biserica cu hramul „SF. Mare Mucenic Gheorghe” din parohia Turda Poiană. Slujba a început la ora 10, iar înainte ÎPS Andrei a săvârșit o rugăciune de binecuvântare a locașului de cult, după ce la acesta au fost efectuate mai multe lucrări de reparație, informează radiorenasterea.ro.

Înaltpreasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de 15 preoți și diaconi. Au slujit alături de Mitropolitul Clujului, consilierulul de misiune și protocol al Eparhiei, pr. arhidiacon Claudiu Grama, consilierul cultural al Arhiepiscopiei, pr. Bogdan Ivanov, protopopul de Turda, pr. Daniel Crișan, preotul paroh Ioan Bocoș, precum și alți preoți din parohiile de pe raza protopopiatului Turda. În cadrul cuvântului de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vorbit credincioșilor despre misiunea și învățăturile Sfântului Ioan Botezătorul.

În cadrul slujbei Mitropolitul Andrei l-a hirotonit întru preot pe diaconul Petru Nicolae Burău. Acesta va sluji în parohia Fanațele Clujului, din protopopiatul Cluj I. La final pr. paroh Ioan Bocoș i-a mulțumit ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei pentru binecuvântarea părintească oferită întregii comunități și deasemenea le-a mulțumit credincioșilor care s-au implicat în ridicarea locașului de rugăciune. Biserica parohiei Turda Poiană este o biserică recent zidită. Lucrările au demarat în luna martie 1994, iar în 2000 au fost finalizate, an în care locașul de cult a fost sfințit de vrednicul de pomenire mitropolitul Bartolomeu.

Comentarii Facebook


Știri recente