Slujire arhierească în Parohia Petrila-Jieț-Maleia

În a treia zi după Pogorârea Sfântului Duh, marți, 21 iunie 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” a Parohiei Petrila-Jieț-Maleia din cadrul Protopopiatului Petroșani, județul Hunedoara, informează site-ul oficial al Eparhiei Devei şi Hunedoarei.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor prezenți la slujba Sfintei Liturghii despre roadele Duhului Sfânt, pogorât asupra Sfinților Apostoli în ziua Cincizecimii, eveniment care constituie începutul lucrării Bisericii noastre dreptmăritoare. Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să sporească în rugăciunile lor și să fie râvnitori în lucrarea faptelor bune, spre zidirea sufletelor lor.

Angelsatmamre-trinity-rublev-1410

***

Pogorârea Sfântului Duh este istorisită de Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca în Faptele Apostolilor (Fapte 2). Astfel, pe când Ucenicii se găseau în foişorul unde stăteau ei, pe Muntele Sion din Ierusalim, în ziua Cincizecimii, pe la ceasul al treilea din zi, s-a făcut pe neaşteptate vuiet din cer, în aşa fel, încât a străbătut mulţimea adunată la Ierusalim, din toată lumea. Şi Duhul Sfânt a fost văzut în chip de limbi de foc, pogorându-Se nu numai peste cei doisprezece Apostoli, ci şi peste cei şaptezeci de ucenici; şi aceştia au început să grăiască în limbi străine, fiecare din Apostoli grăind limbile tuturor neamurilor. Astfel, nu numai cel de alt neam auzea pe Apostol grăind în limba sa proprie, ci şi Apostolul înţelegea şi grăia limba fiecărui neam. Din pricina aceasta mulţimea socotea că sunt beţi, neînţelegând cum fiecare Apostol poate grăi tuturor în limba fiecăruia.

 

Comentarii Facebook


Știri recente