Slujire arhierească în Parohia Petrila-Jiet-Maleia, Hunedoara

În cea de a treia zi de după Pogorârea Sfântului Duh, marţi, 2 iunie, Preasfinţitul Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, a săvârşit Sfânta Liturghie în Biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae“ a Parohiei Petrila-Jiet-Maleia din cadrul Protopopiatului Petroşani, judeţul Hunedoara, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

În fiecare an, a treia zi de Rusalii reprezintă pentru credincioşii din această zonă a judeţului, zona Petrila-Maleia, din judeţul Hunedoara, un prilej de aşezare la rugăciune pentru îmbelşugarea roadelor pământului, la care participă majoritatea lucrătorilor din domeniul agriculturii.

În cuvântul de învăţătură, PS Episcop Gurie le-a vorbit credincioşilor prezenţi la slujba Sfintei Liturghii atât despre roadele Duhului Sfânt pogorât asupra Sfinţilor Apostoli în ziua Cincizecimii, eveniment prăznuit de Biserică duminică, 31 mai, dar şi despre minunata viaţă a Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, prăznuit în data de 2 iunie.

Preasfinţitul Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, i-a îndemnat pe cei prezenţi să sporească în rugăciunile lor, să se întărească duhovniceşte în lucrarea cea dreaptă a Bisericii şi să fie râvnitori în lucrarea faptelor bune, spre zidirea sufletelor lor.

După slujba Sfintei Liturghii, PS Episcop Gurie a săvârşit slujba hirotesiei întru iconom stavrofor a parohului Dimitrie Jura, ca urmare a unei activităţi bogate, de 37 de ani de preoţie, conform biroului de presă al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente